Friday, August 22, 2008

Viata ca emgirant temporar... (Beatrice)

Sa vedem ce am mai facut de cand nu am mai scris ultima data... O sa incerc sa scriu in ordine cronologica cat de cat...

Acum 2 duminici (10 august : stiu ca pe voi probabil ca nu va intereseaza data, e mai mult pentru mine ca sa am asa o evidenta, o imagine de ansamblu :D, asa ca treceti peste) am fost impreuna cu colegii de apartament cu Kevin, Chelsey si Teegan sa vedem un meci de hurley. Hurley e sportul national al irlandezilor. Fur further details use google. L-am vazut intr-un bar irlandez…va puteti da seama ce atmosfera era acolo. Era semi-finala si juca Cork vs Killkenny...Cam cum era la noi la campionatul de fotbal. Din pacate, Cork a pierdut. Dar nu au fost manifestatii pe strazi, sau ceva violenta... ceea ce e interesant e faptul ca jucatorii de hurley nu sunt platiti. Acest sport nu se joaca la nivel profesionist. Si totusi are atatia fani, iar jucatorii se antreneaza cateva ore bune de cateva ori pe saptamana. O fac din placere, fara bani... se duc se antreneaza 4 ore dupa ce vin de la serviciu... Mi s-a parut foarte interesant. Cica a fost la un moment dat o discutie ca jucatorii sa fie platiti...dar au preferat sa il lase asa... Radu era inca la Dublin, impartea fly-ere pentru dentaltrip.

Apoi altceva fun...am fost intr-o seara (vineri 15 august) intr-un club ca sa dansam…aceeasi traditie ca acasa…au luat fetele de baut, s-a baut inainte sa plec in club…asta ca sa fie un starting point..apoi in club cu sticluta de votca in gentuta… Asa ca orice se lua de la bar, mai primea si putina votca pe deasurpa :D. Ei la dans...ar fi mai multe de spus...first of all...cand am ajuns acolo, intrarea era 12 euro...moment in care eu si Radu am spus ca nu intram...si si pentru australience era destul de mult (si ele isi cauta un job...) ..Si sa vedeti...mama ce people skills. Americancele l-au convins pe portar/manager/superviser, oricine era ca noi toti 7 sa intram pe gratis... Lizzy l-a vrajit....nu stiu ce i-a spus, cum l-a luat...dar am intrat cu totii pe gratis. Bine...il cunostea putin dintr-o alta seara...but still..7 oameni pe gratis...si acei 7 oameni fiind noi. Ne-am distrat. Altceva ce am mai remarcat..cum vin irlandezii imbracati in baruri : unele fete vin imbracate in rochite ca si cum s-ar duce la nunta, sau la o festivitate. Nu vezi ca la noi ..chiar daca te duci in Office sau Bamboo vezi fete imbracate super dar mai sport/trendy..nu aici...si baietii la camasa...majoritatea. Sa mai mentionez ca trebuia sa 22 de ani sau 23 ca sa intri..noroc ca aveam buletinele la noi si portarul (altul) nu a vazut data de nastere si inaintea noastra au intrat australiencele care au deja varsta respectiva. (Acest comentariu mai mult pt Radu, caci eu probabil ca intram).

Dupa ce am fost si ne-am destrabalat, duminica am fost la o slujba catolica (duminca, 17 august)...Radu imi spune : « vezi sa nu scrii pe blog asta ! o sa scriu eu inainte si o sa spun ca m-ai tarat »...eu tot am asteptat sa scrie el..dar deja trece prea mult timp. Da, clar ideea a fost a mea, si da eu l-am trezit pe Radu dimineata ca sa mearga... A fost interesant...a durat cam 30-40 de minute... rugaciune alternat cu comentarea unei povestioare din biblie...No music...as fi vrut sa cante orga sau corul sau ceva...macar nu m-am plictisit. Nu stiu...de fiecare data cand am incercat sa ma duc la noi la biserica asa ma plictiseam...si mi-am dat seama ca de fapt eu nu am ascultat niciodata o slujba cap coada la noi...ar fi trebuit ca sa pot face intr-adevar comparatia de pe picior de egalitate.

Colegele de apartament : ne inelegem destul de bine cu toata lumea... sunt foarte prietenosi...devenim incet incet o familie. Cateodata luam cu totii cina...cineva (pe natii) gateste pentru toata lumea. Am gatit si eu intr-o seara J (pentru cunoscatori, stiti cat de des gatesc eu) – si mi-a iesit bun. Francezul a facut intr-o seara crepes...o multime de clatite..pentru toata lumea...si le-a facut the old way..adica a facut compozitia pentru clatite si a lasat-o in frigider 30-40 de minute si apoi a inceput intr-adevar sa le faca. Si alte astfel de seri...sau movie. Irlandezul a cumparat DVD palyer...avem cablu... Si apoi avem a shared library...toti am adus ce carti avem in sufragerie ca sa le putem citi (carti in engla sau franceza... caci romana nu intelege nimeni). Din punctul asta de vedere eu si Radu putem vorbi nestigheriti fara sa ne inteleaga nimeni...pe cand eu ii ineteleg pe toti. Ha !:D...bine cu mult efort in ceea ce priveste irlandezul, Dave. Are omul asta un accent...nici americancele si australiencele nu il inteleg..il pun sa repete..

Si ajung la saptama asta (18-21 august) care a fost foarte prolifica pentru mine.

Dupa ce s-a terminat slujba am mai fost cu Radu prin diferite baruri cautand de lucru. Si am intrat intr-un bar putin ascuns, dar totusi pe o strada principala, intreband daca angajeaza. Si era un batranel acolo, the owner of the bar, si mi-a spus ca nu au de lucru momentan dar ca imi poate oferi un training. Asa ca luni am fost la primul meu training de barman intr-un bar irlandez – irlandez...adica barul asta e de ceva vreme... Ceea ce e frumos in Irlanda este faptul ca unele baruri care sunt de ceva vreme, au clientii lor stabili..si vin la acelasi bar de 10 – 20 de ani. Si oamenii interactioneaza mult mai usor aici in pub, pe strazi. Daca vii si te asezi la bar sigur vei vorbi cu cel din dreapta sau din stanga ta si fara exceptie cu barmanul. Azi in autobuz...un batranel a intrat si a salutat lumea...

Revin la trainingul meu...am invatat sa pun in pahar Guiness si Beamish (berea lor locala)...caci cei de aici au o cerinta..it’s a must pentru un barman in Irlanda...sa pui berea cu spuma aceea nu foarte inalta..ci de aproximativ 2 cm si ceva. Any way..am prins eu incet incet. Oricum foarte dragut din partea batranelului. O’Brian il cheama...probabil voi mai vorbi despre el pe parcurs. Iar barul se numeste Hi-B Bar... Cork are in centru 2 strazi mari principale Saint Patrick St. si Oliver Plunket si foarte multe strazi secundare care le unesc..barul asta e pe Plunket St.

Apoi tot in aceeasi zi, duminca m-a sunat o tipa de la o agentie de recrutare la care ne-am lasat CV-ul daca pot sa ma duc pt 2 zile la Golf Club, la un hotel de 5 stele ca si server/barman. Sigur..normal...pentru mine insemna bani si experienta. Asa ca marti si miercui am lucrat la acest hotel... Hotelul superb...e ca un fel de statiune in sine intregul teritoriu al hotelului..hotelul, golf clubul, teerenul de golf, teren pentru herghelia de cai, lac....superb..absolut superb.

In bar..destul de mult de lucru…dar m-am descurcat…azi am aflat ca ma vor plati 9 euro/ora. Saptamana asta am lucrat 2 zile, mai lucrez de sambata pana luni si apoi joi si vineri. Ceea ce e super ok...o sa am bani...sa platim chiria si altele.

Iar apoi joi...super....am fost eu si Radu la un interviu pentru call centre pentru Amazon...si am obtinut amandoi slujba. Probabil ca vom incepe de la 1 septembrie...vom vedea. Ne platesc foarte ok...si contractul e pentru 4 luni adica exact cat vroiam sa stam noi aici. Si sa incepem sa muncim, si chelutind chibzuit chiar strangem inde-ajuns de multi bani ca sa putem pleca in calatorie la inceputul lui ianuarie.
Cam atat deocamdata..m-am cam plictisit scriind ...ar mai fi multe de spus...lucruri marunte dar dragute la vremea lor...Radu a promis ca va scrie si el pe blog...

Poate maine sau poimaine...