Saturday, November 8, 2008

Ce am mai... (Radu)

Cu siguranta stiti cel putin o persoana in anturajul vostru care atunci cand isi ia salariul sparge jumatate din el de bucurie ca l-a luat.
Multe tari sunt la fel.

Irlanda e legata de America si de Marea Britanie nu numai din ratiuni istorice dar si de actualitate economica. Asa ca nu e greu sa-ti imaginezi ce se intampla pe o insulita dependenta atunci cand si SUA si UK sunt lovite de grave probleme economice. Irlanda se afla intr-o recesiune crancena. Pana si reclamele de la televizor fac referire la credit crunch. Magazinele sunt disperate, am ajuns sa vad reclame la canapele...nimeni nu cumpara nimic. Piata imobiliara, cea care a intretinut cei peste un milion de polonezi din irlanda s-a prabusit, nimeni nu cumpara, nimeni nu vinde. Polonezii pleaca. Daca ei pleaca pleaca si o bucata mare din venitul statului pentru ca toti plateau taxe. Asta cu taxele e tare rau... eu desi nu am teoretic voie sa lucrez legal aici, lucrez si mai si platesc taxe statului irlandez .
Statul a tot incercat sa incurajeze consumul pentru ca in lipsa acestuia roata se opreste si firmele mici pica primele, ele fiind cele ce angajeaza majoritatea populatiei. Nu a mers, toti au strans cureaua.
In acest context hotelul lui Bea a dat faliment.
Restaurantul la care lucrez eu face parte dintr-o franciza, sunt vreo 20 in Irlanda asa ca e puternic afectat. Cand am venit eu a inceput o perioada f tensionata, managerul si-a dat demisia, au pus alt manager, alta tipa si-a dat demisia, si tot asa. Pentru mine a fost foarte nasol pentru ca nu primeam destule ore pe saptamana. Am facut un pic de scandal si pe baza unui context favorabil am pus mana pe un post de supervizor. Asta inseamna ca pot sa fac cam de toate, deschid, inchid, fac casa, servesc, facturi, probleme s.a.m.d. Asta era acum doua saptamani, peste alte doua saptamani ar trebui sa-mi creasca salariul. Lucrez la niste ore foarte ciudate. Vineri si sambata tinem deschis tarziu pentru ca ies astia din cluburi si vin sa manance asa ca in unele zile de vineri, sambata lucrez de la 00:00 la 05:00. Sunt multumit, imi place, sper sa nu dea astia faliment sau sa fac eu cine stie ce prostie sa ma dea afara. Cam atat despre lucru.

Halloween
si
Beer bong

Cu parere de rau trebuie sa spun ca nu prea am ce sa spun. De halloween a fost foarte frumos, casa si invitatii chiar au aratat genial, se vedea ca s-a facut un pic de efort. Numai ca eu a terbuit sa plec la lucru la 12 noaptea. Bine ca am plecat pe sapte carari, mergeam la clienti sa le iau comanda si ei se scuzau ca le ia atat sa-mi zica ce vor pentru ca sunt rupti, eu ma uitam la ei si foarte empatic le spuneam ca ii inteleg si sa nu-si faca griji. A trecut foarte repede noaptea aia.
Beer pong e un joc atat de stupid incat e genial. Neaparat trebuie sa-l incercam. Se joaca pe echipe de doi. E cu bere. E cu rasete. Nu am rabdare sa descriu toate regulile.

Starea generala de spirit e work hard, party harder. Sunt convins ca o sa-mi fie dor de orasul asta, incep sa il apreciez din ce in ce mai mult. Ma uit la stiri pe antena1 si vad imagini cu traficul din bucuresti si desi il stiu foarte bine si o sa ma intorc la el in momentul asta mi se pare atat de departe si de strain.
Viata e altfel atunci cand mancarea si cazarea reprezinta 1/3 din salariul tau minim pe economie. Ai 2/3 si poti sa faci ce vrei cu ele .
And on that bomb shell, it’s time to end the show.