Monday, May 18, 2009

Malaezia si Tailanda (Beatrice)

Malaezia
Dupa India, Malaezia a vent ca o tara sclipitor de curata...Sa nu generalizam. Doar Kuala Lumpur caci doar acolo am stat cam 10 zile ca sa putem obtine viza pentru Tailanda. Kuala Lumpur- oras superb, curat, modern, cladri inalte. Am vazut turnurile Petronas, circuitul de formula 1. Am stat la un cuplu de rusi intr-o casa ... sa-i spun deosebita..caci nu gasesc adjectivul. Foarte destept impartite camerele. Dupa felul cum arata parea parasita de mult timp. De-abia o inchiriasera orcum si rusii. Ne povestea Olga (rusoaica) ca i se pare ca sunt fantome. Tailandezii sunt superstiosi cand e vorba de case goale...ei spun ca e nevoie de oameni ca sa o umple, sa ii dea viata caci daca nu vin sufletele moarte.
Caldura si umezeala sufocanta.
Ne-am uitat la filme :). Am luat un DVD din China town cu toate filemele Batman. Radu le-a vazut pe toate in ordine. Eu nu prea aveam stare, am vazut doar cateva.
Tailanda
Am facut scufundari. Super tare. Timp de 2 saptaman ni s-au alaturat si mama mea si mama lui Radu.
Am fost pe insule (Kho Tao), la o rezervatie de elefanti in Lampang, la cea ma inalta casada a lor in Um Phang si bineinteles in Bankok.
Am vazut faimoasele cupluri domn invarsta alb cu domnisoara tailandeza, cartierul rosu din Bankok-nimic spectaculos.

Si ajungem in prezent.. Laos, Vientiane. AM uitat sa spun ca am obtinut viza pentru China iar azi am aplicat pentru cea din Vietnam. Sa nu cobim, dar vizele mai mult se cumpara decat se face selectie. Avem avionul din Hanoi spre Bejing pe 20 iunie si noi credem ca vom fi inapoi in tara pe la mijlocul lui iulie.

India (4) (Beatrice)

A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris...Fara scuze. De atunci am parasit India, am fost in Malaezia, Tailanda iar momentan suntem in Laos.

Final de India
Mumbai- Holi - sarbatoarea culorilor. Oamenii arunca unii ntr-altii cu vopsea colorata pe strada. Nebunie totala. Parca am redevenit niste copii ce se joaca in fata blocului. Am avut norocul si am stat la un CS-er in Mumbai care ne-a dus intr-un loc unde am putut sarbatori hOl iimpreuna cu alti indieni, in curtea din spatele unor blocuri. Indienii - cu mic cu mare sunt inca copii. Susotesc daca vad un flirt intre un baiat si o fata. Foarte frumos!

Himachal Pradesh (stat Indian in muntii Himalaya): relaxare. am facut trecking si rock climbing. La rock climbing sunt varza...si la rapel...mi-a fost asa de frica :). Radu nu a avut nici un stres.

Back to Delhi si plecarea:
Am avut mari probleme cand a fost vorba sa ne cumparam bilete de avion spre Malaezia. Ba nu ne acceptau plata cu cardul, ba compana de avioane nu avea trecuta Romania ca tara a caror cetaten sa poata sa ia bilete. A trebuit intr-un final sa luam printr-o agentie.
In Delhi am fost invitati prn CS la o cina de catre o familie indiana...Delhi are multe parti..e Old Delhi in care gasesti o sarace crunta, praf mizerie, vaci. Centrul si zonele rezidentale cu suburbiile. Familia aceasta statea undeva la cativa kilometri in afara Delhi-ului, intr-o casa superba. Si dn nou aceasi impartirea a muncii tipic pentru India. Un om a venit si ne-a deschis usa, altul a venit si ne-a intampinat si ne-a spus sa asteptam cac domnul va cobori imediat, si altul a venit si ne-a servit cu ceva de baut. Ei- cuplu pe la 40 de ani, intelecutali s mai tarziu ni s-a alaturat si tatal femeii. A fost o adevarata placere sa stam de vorba cu ei. foarte inteligenti. Cel putin sotia si tatal o adevarata enciclopedie.

Asa ca am plecat din India..India e o tara fascinanta.. trebuie sa petreci ceva timp in ea ca sa ajungi sa intelegi cum functioneaza si ca sa ajungi sa o iubesti si sa ii duci dorul. Cum imi punea o fetita pe strada "India is fabulous"!