Wednesday, September 24, 2008

Lucru & stuff (radu)

Lucru
old oak > rgis > edie rocket
Acum vreo 3 4 sapt ma suna sa vin la un interviu. Ma duc si dupa un interviu destul de scurt cu proprietarul gay al barului ma angajez. Primul meu job. Ma duc la un training de vreo doua ore din care nu retin nimic. A doua zi ma duc la lucru. Soc. Lucrez de la 9 seara, barul se transforma in club. E incredibil. Clubul are 8 baruri, doua ringuri, vreo 4 camere si inca un mini club la etaj. La inceput e liniste, pe la 10 se umple tot. Un ritm genial, Ala vrea 2 beri, aia vrea o vodca cu nu stiu ce suc, altul nu stiu ce rom de nu stiu care... multi de “nu stiu”. Pana la urma ma descurc. 5 ore de haos. Spre sfarsit devine si mai aiurea pentru ca accentul lor tampit plus alcolul egal Radu nu intelege ce dracu vor sa bea. La 2 se aprind luminile si ii dam afara. Pauza juma de ora si dupa la curatenie. Pe la 3 terminam si totul e curat luna. Acum aproape tot stafful , cam 20 de oameni, ne luam o bere sau ce bea fiecare , tragem cateva mese si ne punem la povesti. Intr-o sambata am ramas cu patronul, doua tipe si inca un tip pana la 9 dimineata la povesti. Lucrez doar in weekend si imi fac bani de chirie si mancare dar nu reusesc sa pun deoparte, imi caut in continuare de lucru. Barul e foarte bine organizat, pana si berea care curge pe langa atunci cant torni un pint sa calculeaza la sfarsitul fiecarei seri. Nu se lasa tips, abia reusesti sa faci 10 euro pe seara in tips. E o slovaca frumoasa rau, aia face 30 – 40 pe seara. Nu e cazul pentru noi restul. Tin jobul asta pana saptamana trcuta cand ma dau afara pentru ca nu mai au nevoie de mine, suntem prea multi barmani asa ca pe patru dintre noi nu ne mai cheama. Asta e, m-am distrat si am si facut ceva bani, plus ca acum am o referinta pentru un job full-time. Intre timp ma angajez in alta parte, asta acum vreo 2 sapt. La o firma care merge prin Irlanda si face inventarul unor magazine foarte mari. E o munca stupida. Te duci si efectiv numeri ce au aia pe rafturi. E foarte usor dar si foarte plictisitor. Au ei un sistem prin care fac asta dar nu stau sa detaliez aici, nu e interesant. Ce e misto aici e ca te intalnesti cu ei in Cork si mergi cu masina peste tot in Irlanda, si esti platit pentru timpul pe care il petreci in masina. Din pacate si aici aceiasi problema, nu fac destule ore ca sa pot strange bani, fac cam 20 de ore. Caut alt job. Ma suna de la un restaurant si acum trei zile ma angajez la Edie Rocket ca waiter. Ieri am fost la training. E banal. Sper sa mearga totul bine si sa fac destule ore la astia ca m-am saturat sa tot umbu cu cvul in rucsac. Indiferent unde lucrezi atmosfera e super ok, toti sunt de treaba , cel putin unde am lucrat eu.

Costume Party.

Genial. Intr-o zi cineva, nu mai tin minte cine, vine cu ideea sa facem un costume party sapt viitoare. Dupa ceva discutii ne dam seama ca singura zi in care e toata lumea acasa seara e luni. Asa ca ramane stabilit sa facem party intr-o luni. Evident ca eu am uitat de petrecere, asa ca ajung acasa de la lucru si ce gasesc... toata bucataria plina cu astia aranjati, ametiti, dansand si chiuind. Costum nema, asa ca m-au luat fetele si m-au aranjat in hainele lui Michelle. Am baut am ras si dupa am plecat in oras imbracati cum se vede in filmuletul de mai jos. Evident ca a trebuit sa negociem cu bouncer-ul dar pana la urma am intrat, i-am zis ca e stag party-ul lui Ayemric. Pe un bulgar l-au obligat sa isi dea jos casca de protectie (era imbracat in muncitor in constructii, ceea ce si e in real life ). Oricum, caterinca.



In parc.
Am fost in parc. Total neinteresant, stiu. Numai ca pana nu ajungi intr-un oras care nu are parcuri nu apreciezi asta. In Cork e un singur parc, e de marimea intersectiei de la Universitate si are o balta ovala in mijloc. E la mama dracului undeva in sud. Ar mai fi unul in centru dar ala e de marimea curtii mele de la Buftea si nu are apa. Eu inteleg ca tara e verde dar nu poti sa aduci un pic din verdele asta si in oras ?

Ascult radio 21 si ma uit la Badea zilnic .

Bilete Marseilles si Amsterdam.
A fost ziua lui Eli, m-am consultat cu toata casa legat de ce sa ii iau. Fiecare cu ideile lui, unu ca sa ii iau chiloti, altu bijuterii, eu ma gandeam serios la un vibrator de pe Amazon, pana la urma cineva cu un pic de creier imi da idea cu biletul de avion. Genial. Asa ca am luat doua bilete pana in Marseilles si pe 6 tre sa mergem acolo. Sper sa pot merge, ca tre sa-mi iau liber de la lucru. A si am mai luat niste bilete impreuna cu Bea, Lizzy si Ayemric pentru Amsterdam, era oferta am dat 30 euro pe un bilet, astea sunt pentru mai incolo. Chiar daca nu am cum sa merg ... mare scofala , am pierdut 30 de euro.

Azi (24 sep) am vorbit cu Zerg, e in Canada, nu are nici o treaba, lucreaza, se plimba, se distreaza, ma bucur mult pentru el. A zis ca tre sa se intoarca in tara in noiembrie, eu sper sa ramana in Canada.