Tuesday, November 4, 2008

Life...in general...(Beatrice)

Cand eram in liceu, imi placea extrem de mult sa iau un text si sa il analizez...sa vad simbolurile ascunse in spatele cuvintelor si sa descifrez mesajul pe care autorul a vrut sa il transmita constient sau mai putin constient...cate o data mergeam foarte departe cu interpretarea...si stiu ca ma fascinau romanele sau povestirile ciclice...in introducerea si finalul careia gaseai aceleasi simboluri cu alte semnficatii, dar totusi complementare.. Asa de mult imi placea sa fac aceasta analiza de simboluri si a ciclicitatii incat mi s-a format o mica deprindere pe care o aplic in viata mea si a persoanelor apropiate mie. Si surprinzator constat aceeasi ciclicitate in diferitele evenimente ce mi se intampla...la inceputul si la sfarsitul lor... si sunt pretioase astfel de momente in care te detasezi putin de toata suita de acitivitati pe care le faci si stai sa le privesti degajat..pe ele...pe tine facandu-le...contextul in care se intampla...participantii...si vezi motivele recurente.

De ce atata filosofie in seara asta ? Pentru ca ieri ne-au plecat 2 dintre colegele de casa : Michele si Lizzy. Am fost ultimii care am ajuns sa completam casa si vom fi ultimii care o vor parasi. Deja le simt lipsa...e vorba doar sa le stii ca sunt aici...ca o vei vedea pe \Lizzy venind la tine, intinzand si jucandu-se cu degetele in fata ta : what’s up Bibi ?..sa stau de vorba cu Michele despre cautarea drumului in viata, despre iubire si singuratate si dorinta de dezvoltare. Sa iesim cu totii intr-un pub...
Unul din cele mai frumoase lucruri care ni s-au intamplat aici in Irlanda...sau cel putin pe care eu il apreciez extrem de mult este casa si colegii de casa....echipa initiala...vom vedea ce se va intampla de aici incolo. In locul lor se vor muta 2 fete din Australia..par a fi dragute. Le stim deja. Una dintre ele, Alicia e iubita lui Aymerick (francezul). E foarte frumoasa povestea lor…s-au cunoscut aici…Aymerick va pleca si el in deccembrie acasa, dar dupa aceea in februarie va pleca in Asia iar Alicia va merge cu el. E foarte frumos cum s-au gasit intr-o tara straina, si si-au unit drumurile...

Alt final pentru mine..jobul la Golf Club...se inchide..intreg hotelul a dat faliment (de fapt proprietarul are o multime de datorii). Golf Clubul a fost deja cumparat de cineva si va fi separat de hotel..ceea ce va fi mult mai bine pentru ei.
Nu stiu daca am mentionat dar golful este un sport foarte foarte popular in Irlanda, alaturi de hurley. In zona sunt o multime de terenuri de golf. Joaca atat femeile cat si barbatii. Ma gandesc acum care e perceptia asupra jucatorilor de golf...daca a fost asociat doar cu aristrocratia... E un sport care e folosit de companii ca si teambuilding si ocazie pentru charity fundraising. Golful sport de origine scotiana, cel putin asa cum este el jucat in zilele noastre... a devnit destul de popular cand familia regala a inceput sa il joace...dar era destul de scump de jucat intrucat betele si mingile erau facute manual...asadar da, era un joc rezervat celor bogati. O data cu dezvoltarile tehnologice, echipamentul de golf a devenit mai ieftin si astfel a devenit mai accesibil.

Viata persoanelor in varsta de aici...difera destul de mult fata de a celor din Romania...au o viata sociala mult mai bogata..vezi in pubs batranei care au venit sa bea o bere...sa inceapa o conversatie cu un strain...sa isi impartaseasca din viata lor acestora...cand am fost in Hi-B bar o data de un batranel a inceput sa ne povesteasca mie si lui Kevin de cum a fost peace keeper in ....... despre experientele lui de acolo..despre faptul ca au fost trimisi acolo niste tineri care nu stiau prea bine ce inseamna sa mentii pacea... fara prea multa experienta...si ca au facut ceea ce au putut in acele circumstante...
Femei in varsta care ies in pubs sa asculte muzica cantata life...sa bea un Baileys si sa se simta bine...in principal la noi femeile in varsta sunt mai mult orientate spre familie... si cateva spre cultura, teatru, opera....
Femei in varsta care intr-o zi obisnuita iau autobuzul dintr-un orasel intr-altul pentru a se intalni cu o prietena sa ia lua ceaiul...
Batranei si batrenele care joaca golf...dar aici deja intram intr-o alta categorie...putin mai instarita...pentru ca golful totusi nu e un sport ieftin...implica anumite taxe (green fees +inchirierea echipamentului).
Ceea ce e amuzant...exista un grup pe facebook despre acest barulet in care am avut si eu parte de training pentru barman in Irlanda... « I worked in Hi-B Bar and lived to talk about it »
http://www.facebook.com/wall.php?id=2263039136#/group.php?gid=2263039136

Ma bucur ca am ajuns sa il cunosc si eu pe acest mosulet…nu am scris asa de multe despre el pe blog…am fost cu el de vreo 2 sau 3 ori la masa/cafea...este doar un batranel excentric care se simte si putin singur...pe mine ma vedea ca pe ceva excentric datorita faptului ca eram noua in Cork si pentru ca nu cunoscuse pe nimeni din Romania. Cu mine s-a purtat exceptional...am multe pentru care sa ii multumesc...ar trebui sa il mai vizitez din cand in cand... joi sau vineri...
Ceea ce am simtit aici in Irlanda, sau cel putin in Cork e faptul ca poti sa te apropii de oameni mult mai usor...si sunt foarte friendly...si parca altfel relationezi cu ei...parca sunt mai dezinteresati decat cei pe care ii intalnesti acasa... eu asta am simtit...ca fac lucruri pentru tine, pentru ca vor ca tu sa te simti bine aici in tara lor, si ca ei vor sa contribuie la acest lucru...asta in sine reprezentand o recompensa pentru ei.
Nu stiu cum sa fac dar inaite sa plec din Irlanda vreau sa ajung si in Scotia...cred ca o sa imi rezerv saptamana aceea inainte sa plec din Irlanda pentru a calatori in imprejurimi... Radu nu vrea sa viziteze Scotia sau altceva in Irlanda...asa ca voi face acest lucru singura.
Pentru cei care nu stiu inca vom veni in Romania pe 30 ianuarie si vom pleca pe 3 februarie...un mic popas acasa inainte sa ne incepem caltoria spre Asia. Am cumparat biletele pentru India, New Delhi – pe 4 februarie plecam din Londra. Ne-am stabilit cat de cat itinerariu. Exciting! De-abia astept. Eu voi fi in Bucresti doar luni, 2 februarie…stiti asta deja...sper sa reusim sa va vad pe cat mai multi dintre voi.
Halloween.
Ei sarbatoresc Halloweenul… contrat supermediatizarii, aceasta sarbatoare isi are originea in Irlanda si nu in America…era o sarbatoare pagana in care se spunea ca sufletele celor morti pot sa treaca pragul si mearga printre cei vii… Asa ca am avut acasa o petrecere de Halloween…si toata lumea a venit costumata…eu am fost vrajitoare..vom pune si poze in curand. A fost frumos.
Beer Pong Tournament
Petrecerea de Halloween a fost urmata de doua seri in care am jucat acest joc stiut de americance si australience..beer pong tournament… il voi lasa aici pe Radu sa il explice… ne-am distrat oricum…il putem juca in Bucuresti cand ajungem.