Monday, June 8, 2009

Update (Radu)

Din Vientiane am mers inspre nord pana in Vang Vieng. Am pierdut foarte mult timp acolo. Eu am citit si am stat degeaba toata ziua. Abia spre sfarsit am mers si noi la Tubing - te bagi intr-o camera de tractor umflata si iti dai drumul pe rau avand grija sa te opresti la fiecare bar care iti apare in cale. Dupa am mers in Luang Prabang un orasel foarte cochet si care e pe lista UNESCO de site-uri protejate. Fiind tot in Laos am plecat spre 4000 de insule o zona cam ca delta noastra. Nu am stat mult pentru ca nu prea era nimeni acolo. Am trecut in Cambodgia si am mers in Siem Reap sa vedem templele de la Ankor aka templele din Tomb Raider. sunt spectaculoase, magice, negre. Un loc intr-adevar unic. De acolo am plecat spre Phnom Penh unde ne-am cazat intr-un loc foarte fain pe malul unui lac din centrul orasului. Acest lac a fost vandut de oficiali corupti si acum este umplut cu pamant de o firma coreana care o sa construiasca ceva in locul lacului. Zi si noapte un amestec de pamant cu apa tasneste dintr-o conducta si umple lacul.
Laos e misto dar localnicii chiar nu sunt interesanti. Cambodgia e altfel, sunt foarte prietenosi, relaxati. Am inchiriat o motocicaleta si am condus zilele astea prin traficul dement de aici. M-am decis sa imi iau o motocicleta atunci cand ajung acasa. Am mai condus si in Vang Vieng dar acolo a fost mai mult offroad. Am cazut dar nu ne-am ranit. Am citit o carte Mr Nice de Howard Marks, foarte tare, o recomand. E vorba de cel mai mare traficant de iarba din Europa, e o autobiografie.
Am cunoscut tot felul de oameni.
Proprietarul barului din Vientiane, un miner din Alaska cu cinci copii si tot atatea tarfe dupa el.
Alexandra o rusoaica ce plecase cu un tip in Indonesia sa faca documentare despre triburi pe cale de disparitie.
Un francez de 39 de ani care plecase de acasa la 14 ani si nu mai vroia sa se intoarca. Si el urma sa plece in Indonesia sa faca afaceri acolo.
Un roman ! Primul roman in 4 luni juma. Evident ca si el traia in alta parte, Finlanda in cazul lui. Un tip foarte interesant, cred ca o sa-l revedem cand ajungem in Europa.