Friday, March 13, 2009

Goa

Intrebare: de ce sunt rusoaicele si fetele din estul Europei mai frumoase decat cele din vest?
Raspuns a la Radu: comunismul e de vina. Pentru ca nimeni nu e bogat sau sarac fetele frumoase cauta baieti la fel de frumosi sin u baieti cu bani. Cuplul astfel formatface copii frumosi care, la randulk lor, traind tot in communism, fac alti copii si mai frumosi. E de ajuns sa ai 100 de ani de communism si o sa ai o natie foarte frumoasa. Nu foarte sofisticata, dar frumoasa.
Speram sa fac kite-surfing dar se pare ca norocul nu e de partea mea. Nu e vant sufficient de puternic. bMi-am gasit un neamt care sa ma invete dar fara vant….
Cheltuim rezonabildar cam trecem de bugetul de 8 euro pe zi. Acum suntem cam pe la 11 euro pe zi. Cel mai mult ne cost mancarea iar pe mine bereaq si tigarile ma saboteaza.

Niste preturi:

Preturile sunt in Rupii. 100 de rupii = 64 de mii de lei

Npt cazare /pers 100 - 300
O masa (supa, main, desert, suc) 250
O bere 60 - 100
Tigari 60 - 100
Scuter/zi 100
O camasa 150
Un gram de iarba 150
Un litru de Bacardi 380
O inghetata 20
Jumatate de pepene pe plaja 40
2500 de km cu trenul (aer conditionat) 2000
O cafea Indiana 15
O cafea la ibric 50

Sunt numai rusi. Peste tot numai rusi. Am fost la o petrecere pe plaja si barmanul era rus, cu totii erau rusi. Abia dupa am vazut ca terasa se chema Gagarin.
E un sat, un fel de 2 Mai, foarte frumosdetinut aproape in totalitate de rusi.Unii dintre chelnerii indieni stiu rusa. Imediat ii recunost, sunt inalti, frumosi si au fata de tarani. Fetele sunt constant spectaculos de bune. Au o moda a lor. Diferita de cea europeana sau Americana, mult galben, roz, topurile, pantalonii au alta forma. Nu sunt niste diferetente foarte mari dar sunt constante si observabile.

Am fost intr-un club mai mult de indieni, albii au rave-urile pe plaja si indienii nu participa, prea decadente pentru ei. In fine... clubul de indieni: parca eram in clasa a 7-a in excursie cu scoalasi am mers sa dansam in disco-ul local. Sunt atat de haiosi, sunt ca niste copii. Unii dinte ei au niste priviri de smecherasi…d’aia Pantelimon ’98.
Rave-urile sunt alta poveste. Numai albi. Toti pastilati sau fumati. Problema e ca legea nu ii lasa cu muzica tare decat pana la 12 noaptea. Naspa. La un rave illegal nu am apucat sa mergem, ala tre’ sa tina pana dimineata.

Ma asteptam sa fie mai multe water sports darn u prea sunt.atmosfera e una linistitia. Un suc natural, o plaja, o baie, o cina, o plimbare cu scuterul, totul foarte linistit.

Eu sunt genul ala tampit de om de nu realizeaza cat de misto e un loc decat atunci cand pleaca. Ma uitam pe pozele de aici din Goa si imi imaginam ca sunt in Bucuresti…. Atat de frumoase mi se pareau.

Aici toti sunt un fel de “yes man”. Orice ii intrebi….DA. Au un mod foarte vag de a da directii, iti arata din ochi in ce parte trebuie sa o iei cu o marja de eroare de cel putin 60 de grade. Era un rond mare de tot cu vreo 6 sau 7 iesiri; il intreb pe unu’ cum sa ajung la feribot, ca sa o iau la dreapta, care dreapta? a cui dreapta? a cata dreaptta? El (din ochi): la dreapta.

Scuterul e mortal, cred ca are cel putin 20 de ani. Honda Kinetic . Macar e Honda stiu ca nu se strica. Pe drum drept 50 – 55 maxim. Saracu’ … la deal… cu doi oameni pe el, acceleratia la maxum… 40 la ora dar scoate un zgomot de zici ca avem cel putin 150. E super haios. Bea merge super incet si e super precauta, eu am intrat deja intr-un Suzuki Swift si intr-o dubita.

Marea e foarte calda si foarte sarata. Diferenta flux reflux e foarte mare dar mirosul si valurile sunt de mare continentala si nu de ocean. Apusurile sunt geniale. Noaptea luna lumineaza totul. E superb. Plajele difera foarte mult.

Trei animale sunt omniprezente
Vaci, crabi si ciori.

Era o melodie si textul eiera: If this is your first time in India feel free to touch our holy cows 

Crabi: sunt pe toate plajele, stau sub nisit, foarte rar ii vezi, vezi doar gaurile de marimea unui pix peste tot. Sunt micuti si speriosi.

Ciori: de departe cel mai enervant animal de aici. Se plimba pe acoperisul camerei noastre. Eram la o terasa sin e uitam la un film. Nu auzaeam ce zice Edward Norton din cauza ciorilor…cra..cra..cra. foarte enervante. Cei mai rasisti pot face extrapolarile de rigoare.

A fost ziua mea. A trecut fara sa imi dau seama. Aveam chef de o chermeza de o mica destrabalare darn u a fost cazul.

Nu imi plac est-europenii, exceptie facnd cehii si ungurii. Nu imi plac nemtii si nici italienii. Imi plac foarte mult francezii si irlandezii.

Aici, printr calatori exista o atitudine foarte interesanta.
Recesiune + atacuri teroriste = turisti foarte putini.
Numarul locurilor de cazare si numarul restaurantelor e foarte mare.
In acest context multi turisti care intentionau sa stea 2 -3 sasptamani aleg sa sta 5 -6 luni. La ei in tara prietenii lor isipierd joburile, lumea se streseaza asa ca de ce san u stea aicipe timp de recesiuneunde baniilor valoreazaoricum foarte mult.Cineva care sta mai mult timp aici poate sa isi negocieze mult mai bine costurile. Cu 1500 de euro (salariul minim pe luna in Irlanda) traiesti mai mult decat rezonabil aici timp de 6 luni.

Goa a fost colonie portugheza asa ca inca vezi strazi gen Vasco DaGama.

In episoadele urmatoare:
Mumbai
Varful de 6001 metri.